Menu Sluiten

WIJ Groningen

WIJ Groningen helpt alle inwoners van Groningen die vragen hebben over ondersteuning of zorg. WIJ Groningen is een organisatie van 29 partijen (veelal zorg- en welzijnsaanbieders) die samen met de gemeente Groningen in de wijken actief zijn.

Deze 29 partijen leveren gespecialiseerde medewerkers aan 11 WIJ-teams. In de komende periode krijgt elke Groninger wijk een WIJ-team. WIJ Groningen is een jaar geleden opgezet en is volop in ontwikkeling.

De gemeenteraad heeft op 29 juni 2016 besloten dat WIJ Groningen buiten de gemeente wordt geplaatst. Dit proces moet begin 2018 klaar zijn. Vanaf dat moment is een andere partij dan de gemeente Groningen verantwoordelijk voor alle taken die de WIJ-teams uitvoeren. Eind 2016 neemt de raad een beslissing over de juridische vorm van WIJ Groningen.

Een vraag die daarbij hoort is: hoe zorgen we ervoor dat bewoners betrokken zijn bij WIJ Groningen? Oftewel: hoe kunnen zij meedenken en meepraten, bijvoorbeeld over het WIJ-team bij hen in de buurt?

Meer informatie

Download “Collegebrief: Overwegingen keuze één juridische entiteit WIJ Groningen” voorbeeld-1-1.pdf – 46 keer gedownload – 14 KB

Download “Raadsvoorstel: Kadernota uitvoering organisatie regie WIJ Groningen” voorbeeld-2.pdf – 44 keer gedownload – 14 KB

 

Deel dit bericht

Skip to content